Wie betaalt de begeleiding?

In Nederland kunt u uw begeleiding op 2 manieren vergoed krijgen:

Via een PGB of via zorg in natura (ZIN).

 

Wat is het verschil? 

Zorg in natura (ZIN) houdt in dat u uw zorg ontvangt van zorginstellingen welke zijn gecontracteerd door gemeenten en of de zorgverzekeraars.

Zij (de gemeenten en of zorgverzekeraars) bepalen vervolgens van wie u begeleiding ontvangt. Ook beheren zij uw zorggelden en houden uw zorgadministratie bij.

 

Met een Persoonsgebonden Budget (PGB), kunt u uw eigen begeleiding “inkopen” bij een zorgonderneming die bij u past!

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheert u (zorg) budget.

Maandelijks ontvangt u van ons een overzicht van de begeleidingsuren. Dit wordt samen met u doorgenomen en tekent u vervolgens voor akkoord. Deze rekening gaat vervolgens naar de SVB en betalen zij de zorginstelling. U krijgt geen geld op uw bankrekening.

 

Is een persoonsgebonden budget (PGB) en het aanvragen daarvan moeilijk en ingewikkeld?

  •    Nee dat is met een beetje uitleg en hulp prima te doen. Bent u niet instaat om dit te kunnen doen dan gaan wij samen met u kijken wie dit voor u kan doen.
    •    PGB wordt niet gezien als inkomen, en heeft dus geen invloed op belastingen, huursubsidie of uitkeringen en toeslagen.
    •    Er zijn wel een aantal verantwoordelijkheden en spelregels. Bij ons kennismakingsgesprek worden deze regels met u besproken.

 

Het persoonsgebonden budget (PGB) is dé aangewezen manier, om zelf de controle te houden over de begeleiding die u nodig bent en wenst!

 

Voor meer informatie
contact